Shockwave terapi til heste

Shockwave terapi til heste

Hvilke skader virker shock wave terapi på?

Shock wave terapi virker langfra på alle skader hos heste, men det har vist sig, at have en god effekt på følgende typer:

  • Gaffelbåndsskader
  • Sene og ledbånddskader
  • Spat
  • Hovsenebenssyndrom
  • Kissing spines og rygsmerter
  • Stressfrakturer /griffelbensskader
  • Stift arvæv
  • Ligamentskader

Især gaffelbåndsskader har der været stor fokus på og undersøgelser har vist, at 73% af heste med skader øverst i gaffelbåndet på forbenene var raske 6 måneder efter behandling med shock wave terapi og ved ultralydsscanninger kunne man konstatere, at gaffelbåndets kvalitet var signifikant forbedret af behandlingen. 

Ved skader øverst i gaffelbåndet på bagbenene, var 41% af hestene tilbage i fuldt arbejde 6 måneder efter behandling med shock waves, hvilket er en klar forbedring i forhold til tidligere, hvor kun 17% af hesten var fuldt tilbage i job efter 12 måneder. 

 

shock wave terapi af ben

Hvad er shockwave

Shockwave eller chockbølger på dansk, er trykbølger, der sendes ind i vævet og afsætter deres energi inde i vævet. shock waves har en positiv effekt på vævets metabolisme og blodcirkulationen i det behandlede område. Derved påvirkes kroppens egen reparationsevne.

Fokuserede shock waves samler trykbølgerne gennem det specielle behandlingshoved og kan derved påvirke vævet meget præcist og i dybden i det behandlingskrævende væv.

Med Piezowave² shock wave udstyr får du det bedste udstyr på markedet til behandling med fokuserede shock waves. 

shock wave udstyr

Hvad gør shock waves?

Shock waves eller chockbølger øger blodforsyningen i det behandlede område. Det reducerer  samtidig inflammationen (betændelsen) i området, hvilket er ganske unikt for denne behandlingsmetode. Den vigtigste faktor er dog, at chockbølgerne øger mængden af vækstfaktorer i blodkar, knogler og bindevæv. Vækstfaktorer er nemlig altafgørende for en hurtig og effektiv opheling af en skade. Som en sidegevinst har chockbølger også en øjeblikkelig smertestillende effekt, og derfor er der 5 dages karenstid til stævnestart under FEI’s regler

shock wave probe

Vil du vide mere?

Vi kan hjælpe dig med markedets bedste udstyr til behandling med fokuserende shock waves. Udstyret hedder Piezowave², som du kan læse mere om her. Udstyret kan både købes og leases gennem os.

Har du brug for mere viden omkring udstyret og behandling med shock waves/chockbølger, er du velkommen til at kontakte Michael Christensen, som gerne giver en præsentation af udstyret.